Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawdziwa historia Jezusa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To, że kościół pozmieniał trochę historię wie każdy, ale czy to prawda że ukrył to, że Jezus miał żonę i dziecko? Podobno do IV w. był uważany za zwykłego człowieka, dopiero potem dodano mu ''boskości''. Podobno też wszystkie notatki opisujące historię Jezusa z przed IV w. zniszczono, lub przechowuje się je w archiwach watykańskich. Ile w tym prawdy?

Opublikowano

K***a na c**j drążyć temat.

Kto ma to kurwa wiedzieć, dzieci z MPCforum czy "team" od Antarisa?I tak się c**ja dowiesz jak wszyscy co i jak było(chyba, że jesteś beretem to sobie tak możesz wierzyć w co chcesz albo co Ci wmówią na religii^^). Nawet jak ktoś ma nagie foty/sextape "Jezusa z żoną" itd. to Ci nie podadzą do ogólnego wglądu bo wszystko pierdolnie, mohery pozdychają i "Kościół" za nimi.

Wszystko się pierdoli, Watykan pomagał po wojnie hitlerowcom to już nic mnie nie zaskoczy jakby nawet w/w.

Opublikowano

Po co Ci takie info? Zmieni Twoje życie czy co? 

Jeśli nawet to prawda i Watykan coś ukrywa to wątpię, aby ktoś z MPC Ci w tej sprawie pomógł  -.-

Opublikowano

Chyba oglądną po raz pierwszy "Kod Leonarda da Vinci" i go nabrało na teorie spiskowe. ;)

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Chyba oglądną po raz pierwszy "Kod Leonarda da Vinci" i go nabrało na teorie spiskowe. ;)

No bardziej książkę i trochę to ma sens. Jak wiemy historie piszą zwycięzcy, a kościół bezproblemowo radził sobie z zagrożeniem. Skoro nie znamy tej prawdziwej historii, to prawdą mogą być bardzo ciekawe rzeczy. Ale w sumie macie racje, z kim tu o tym dyskutować -.-

Opublikowano

Teraz leci w telewizji "Kod Jezusa" czy jakoś tak na kanale Discovery Channel czy coś takiego teraz dokładnie nie pamiętam.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

po co ci to i tak nic to nie zmieni .. już ciekawsza jest historia przed Jezusem... poczytaj o słowianach, wikingach ciekawiej, a nie to co narzuca zachód 

Opublikowano

po co ci to i tak nic to nie zmieni .. już ciekawsza jest historia przed Jezusem... poczytaj o słowianach, wikingach ciekawiej, a nie to co narzuca zachód 

Nasz na myśli lechitów? No proszę cię... Nie posiadali maszyny garncarskiej a co dopiero o rozwinietej cywilizacji na pismie. 

Deus vult

Opublikowano

Oczywiście że miał żonę i dzieci, nawet kochankę miał i 2 psy. Oraz także był właścicielem 12 świnek morskich.

Opublikowano

Po co drążyć takie tematy na forum?

Odpowiedź jest prosta żadne religie jezusy itp nie istnieją, zwykły wymysł ludzi a po co to już się chyba można łatwo domyśleć.

Opublikowano

Patrząc na dzisiejszą społeczność, można bardzo łatwo zwątpić w istnienie Jezusa, a nawet Boga.

Ciekawy temat do dyskusji, więc sobie go będę obserwował ;)

Opublikowano

To, że kościół pozmieniał trochę historię wie każdy, ale czy to prawda że ukrył to, że Jezus miał żonę i dziecko? Podobno do IV w. był uważany za zwykłego człowieka, dopiero potem dodano mu ''boskości''. Podobno też wszystkie notatki opisujące historię Jezusa z przed IV w. zniszczono, lub przechowuje się je w archiwach watykańskich. Ile w tym prawdy?

Ja tam nic nie mam do Kod Davinci, ale Tobie już chyba za bardzo siadł na mózg ten film.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Nasz na myśli lechitów? No proszę cię... Nie posiadali maszyny garncarskiej a co dopiero o rozwinietej cywilizacji na pismie. 

nie no jasne że nie :) afryka to wymyśliła hehue 

Opublikowano

Nie rozumiem po co to roztrząsać może ukryli może nie ;) Jak dla mnie ciekawsze jest WTC, trójkąt bermudzki, strefa 51 czy lądowanie na księżycu. Polecam też iluminatów czy bankowość USA jest to znacznie ciekawsze niż to czy Watykan ukrywa coś o Jezusie.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Religia, to trochę taka mafia. Będziesz przeciwko niej, to zostaniesz potępiony.

To raczej sekty m.in świadkowie Jehowy. 

@hikary

Co do ksieżyca to polecam pomiary laserowe odległości między księżycem a ziemią :)  Ktoś musiał ustawić retroreflektory. 

Deus vult

Opublikowano

istnieje teoria że Imperium Lechitów zaczynało się od niemiec do muru chińskiego :) ale później niemcy chcieli zatrzeć ślady i zniszczyli większość dokumentów. Jednakże w kronikach rzymskich jest napisane "Imperium Polonorius" coś takiego.. a skoro "imperium" to musiał to być wielki teren.

Co do Jezusa to ja ogólnie nie wierze w to co mówi biblia i kościół.

Opublikowano

Rozumiem nie wierzyć w istnienie Boga ok, dla mnie on umarł, ale żeby nie wierzyć w to, że Jezus istniał to tak jakby w przyszłości moje dzieci nie wierzyły, że były kiedyś wieże WTC. Jezus istniał i jest o nim w historii, to czy robił cuda czy był zwykłym wieśniakiem to już nie wiadomo. Ale postać taka istniała w tamtym czasie.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

K***a typ sobie kmini na temat kwestii historycznej, a wy go napierdalacie wypadającymi odbytami jakby jakiś wielce majestat skurwił xD.

Anyway, czemu miałby niby nie mieć kobiety i potomstwa? Oprócz tego że był prorokiem czy jak ktoś go tam zwie to najpewniej był facetem takim jak każdy inny w jego czasach.

Error 504 Ray ID: 2d3728ee114d2b1b • 2016-08-16 19:06:48 UTC

Gateway time-out

Opublikowano

Nie wiem w dupie to mam kim był co i jak zostałem wychowany w zwykłej rodzinie katolickiej i co niedzielę i w święta chodziłem a czasem nie do kościoła.

Im mniej wiesz tym lepiej sypiasz, a zreszta jakbys sie nawet dowiedzial czegos to nikt by ci nie uwierzył.

Tworzyć temat o sprawach religijnych na mpc forum gdzie wszyscy to ateiści ale co niedzielę zapierdalają z całą rodzinką do kościoła...

Chętnie bym poczytał te wszystkie ukryte księgi w watykanie gdyby były przetłumaczone.

Opublikowano

,,podobno'' a skąd takie bzdury wyczytałeś? Jest sporo pism z tamtego okresu pisanych przez ludzi patrzących z boku na Jezusa, którzy byli innej wiary lub ateistami ale nikt z nich nie kwestionował jego istnienia i faktu, iż działy się w okół niego rzeczy paranormalne. Zagłęb się w temat sam a nie zadajesz pytanie na forum gdzie 95% to ateiści, którzy mają taki sam cel w życiu jak robaki. Urodzić się, nażreć się, spłodzić potomstwo i zdechnąć. To nie miejsce na takie tematy really.

Cyrk.png

Opublikowano

Nie wiem w dupie to mam kim był co i jak zostałem wychowany w zwykłej rodzinie katolickiej i co niedzielę i w święta chodziłem a czasem nie do kościoła.

Im mniej wiesz tym lepiej sypiasz, a zreszta jakbys sie nawet dowiedzial czegos to nikt by ci nie uwierzył.

Tworzyć temat o sprawach religijnych na mpc forum gdzie wszyscy to ateiści ale co niedzielę zapierdalają z całą rodzinką do kościoła...

Chętnie bym poczytał te wszystkie ukryte księgi w watykanie gdyby były przetłumaczone.

Masz dostęp do skanów i mikrofilmów :D Tylko bedziesz musial sobie je przetlumaczyc bo jak dobrze pamietam to sa po lacinie. 

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...